Poniedziałek 17.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata owocowa słodzona miodem z cytryną, imbirem i goździkami, bułka kajzerka z masłem, kabanosy, bukiet warzyw 2
ŚNIADANIE II
Jogurt ,chrupki 2
OBIAD
Naleśniki z twarogiem, szklanka mleka, banan, woda do picia 2 3 6
ZUPA
Ogórkowa na rosole z ziemniakami, kawałkami mięsa i natką pietruszki 1
Wtorek 18.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki jaglane z bakaliami na mleku, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z łososia i serka mascarpone, talerz warzyw 9 13 2
ŚNIADANIE II
Jogurt, owoce 6
OBIAD
Kotlet mielony pieczony z ziemniakami i koperkiem, surówka : sałata masłowa, rzodkiewka, szczypiorek sos śmietanowo - jogurtowy, woda do picia 3 6
ZUPA
Wielowarzywna 1 6
Środa 19.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Szwedzki stół : bułka wieloziarnista z masłem, szklanka mleka, owsianka z bakaliami i owocami na jogurcie, pasztetowa, ser żółty, dżem, bukiet warzyw 2 13
II ŚNIADANIE
Jogurt
OBIAD
Bigos z ziemniakami, woda do picia
ZUPA
Pomidorowa z ryżem i natką pietruszki 1 6
Czwartek 20.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki ryżowe z płatkami migdałowymi, pieczywo z masłem, pasta z jaj i awokado, talerz warzyw 2 3
ŚNIADANIE II
Smoothi z mango i malin
OBIAD
Wołowina z kaszą bulgur z vermicelli, surówka z buraczków, jabłka i cebulki czerwonej, oliwa z oliwek, woda do picia
ZUPA
Szczawiowa z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki 1 6
Piątek 21.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Kakao słodzone miodem rogal pszenno - żytni z masłem, kiełbaska na gorąco, zestaw warzyw 6
ŚNIADANIE II
Mus warzywno - owocowy
OBIAD
Paluszki rybne z ziemniakami i koperkiem, surówka : z sałaty lodowej, rzodkiewki, ogórka, pomidorków koktajlowych w sosie jogurtowo - śmietanowym, woda do picia 4
ZUPA
Truskawkowa z makaronem muszelki 6
Poniedziałek 24.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata ziołowa z imbirem, cytryną, goździkami słodzona miodem, bułka kajzerka z masłem i polędwicą bukową, zestaw warzyw 2
II ŚNIADANIE
Owoce, chrupki
OBIAD
Ryż z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem, woda do picia, kosz warzyw
ZUPA
Barszcz biały z wędzonym boczkiem, jajkiem i ziemniakami 1 6
Wtorek 25.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki jęczmienne na mleku z bakaliami, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta rybno - twarogowa z ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, bukiet warzyw 6
II ŚNIADANIE
Koktajl z jarmużem i ananasem 6
OBIAD
Kurczak pieczony z ziemniakami, surówka z sałaty masłowej, szczypiorku w sosie śmietanowo - jogurtowym, woda do picia 6
ZUPA
Brokułowa z grzankami 1
Środa 26.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Szwedzki stół: Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, sałatka jarzynowa, kiełbaska w plasterkach, ser wędzony, talerz warzyw 6 2
II ŚNIADANIE
Biszkopty bezcukrowe, jogurt 6
OBIAD
Łazanki, mix warzyw duszonych, woda do picia
ZUPA
Krupnik na rosole z suszonymi grzybami i ziemniakami 1
Czwartek 27.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Ryż brązowy na mleku z miodem i orzechami, pieczywo mieszane z pastą warzywno - drobiową, talerz warzyw
II ŚNIADANIE
Owoce, jogurt 6
OBIAD
Pulpet z kaszą gryczaną białą w sosie pieczeniowym, surówka z czerwonej kapusty, kalarepy i prażonych ziaren słonecznika oliwa z oliwek, woda do picia
ZUPA
Szpinakowa z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki 1 6
Piątek 28.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Jogurt naturalny z bananem, chałka drożdżowa z masłem, kosz warzyw 6
II ŚNIADANIE
Jabłko
OBIAD
Dorsz w kawałku z ziemniakami, surówka z białej kapusty, marchwi, pora i czerwonej cebulki, woda do picia 3
ZUPA
Cebulowo - porowa z grzankami i natką pietruszki 1
14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:
- SELER,
- ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
- JAJKA,
- RYBY,
- ŁUBIN,
- MLEKO,
- MIĘCZAKI,
- MUSZTARDA,
- ORZECHY ZIEMNE,
- ZIARNO SEZAMU,
- SKORUPIAKI,
- SOJA,
- ORZECHY,
- DWUTLENEK SIARKI.