Poniedziałek 31.03.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata owocowa słodzona miodem z cytryną, imbirem i goździkami, bułka kajzerka z masłem, pasztetem i serem żółtym , bukiet warzyw 2
ŚNIADANIE II
Jogurt,cząstki jabłka
OBIAD
Spaghetti z cukinią,, ogórek kiszony w kawałku, woda do picia 2
ZUPA
Kapuśniak z kaszą gryczaną, ziemniakami i natką pietruszki
Wtorek 01.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki orkiszowe z bakaliami na mleku, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, talerz warzyw 13 6
ŚNIADANIE II
Jogurt, owoce 6
OBIAD
Kotlet schabowy z ziemniakami, surówka wielowarzywna w sosie jogurtowym, woda do picia 2
ZUPA
Krem z brokuła z groszkiem ptysiowym 1 6
Środa 02.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Szwedzki stół : bułka wieloziarnista z masłem, szklanka mleka, owsianka z bakaliami i owocami na jogurcie, pasztet, jajko na twardo, wędlina, bukiet warzyw
II ŚNIADANIE
Jogurt ,cząstki pomarańczy
OBIAD
Kluski twarogowe, surówka z marchwi, jabłka, rodzynek, szklanka mleka 6 2
ZUPA
Ryżanka z kawałkami mięsa i natką pietruszki
Czwartek 03.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Kasza jaglana z bakaliami na mleku, chleb pszenno - żytni z masłem i dżemem, kosz warzyw
ŚNIADANIE II
Kisiel owocowy z podpłomykami
OBIAD
Indyk w sosie śmietanowo - ziołowym z ryżem na sypko, surówka z ogórka kiszonego z czerwoną cebulką, oliwa z oliwek, woda do picia
ZUPA
Barszcz ukraiński zabielany z ziemniakami i natką pietruszki 1 6
Piątek 04.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Kawa inka słodzona miodem, chleb pszenno - żytni z masłem z paprykarzem domowym, talerz warzyw
ŚNIADANIE II
Mus warzywno - owocowy
OBIAD
Kotlet rybny z ziemniakami i koperkiem, surówka z kapusty białej, marchwi, oliwa z oliwek, woda do picia 3 4
ZUPA
Pomidorowa z makaronem i natką pietruszki
Poniedziałek 07.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata ziołowa z imbirem, cytryną, goździkami słodzona miodem, bułka kajzerka z masłem i wędliną , zestaw warzyw 2
II ŚNIADANIE
Koktajl warzywno - owocowy 6
OBIAD
Frytki z ketchupem, surówka z brokuła, kalafiora i koperku w sosie czosnkowym, do picia soczek, woda
ZUPA
Chrzanowa z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki 1 6
Wtorek 08.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki jaglane na mleku z bakaliami, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z łososia i serka wiejskiego, szczypiorek, talerz warzyw
II ŚNIADANIE
Sucharki, jogurt 6
OBIAD
Bitki schabowe z kaszą jęczmienną, surówka z białej kapusty, marchwi, czerwonej cebulki i koperku, oliwa z oliwek, woda do picia
ZUPA
Pieczarkowa z ziemniakami i natką piertuszki 1 6
Środa 09.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Szwedzki stół: Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem,sałatka z mix sałat, pomidorki koktajlowe, ziarna prażonego słonecznika i ser feta, ser wędzony, serek kanapkowy, wędlina, bukiet warzyw
II ŚNIADANIE
Melon, wafle ryżowe
OBIAD
Makaron kokardki z boczkiem, śmietaną i pomidorkami koktajlowymi, zielona fasolka duszona, woda do picia 2 6
ZUPA
Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem
Czwartek 10.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Kakao słodzone miodem, bułka grahamka z pastą twarogową, kosz warzyw 2 6
II ŚNIADANIE
Cząstki jabłka, jogurt 6
OBIAD
Kiełbaska pieczona z ziemniakami i koperkiem, mizeria w sosie jogurtowo - śmietanowym, woda do picia
ZUPA
Domowa z kluseczkami i natką pietruszki 1 2
Piątek 11.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki żytnie z bakaliami na mleku, chleb pszenno - żytni z masłem i pastą z fasoli, bukiet warzyw 13 2
II ŚNIADANIE
Kiwi, jogurt 6
OBIAD
Ryba pieczona w panierce sezamowej z ziemniakami i koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka i czerwonej cebulki, oliwa z oliwek, woda do picia 4
ZUPA
Krem z czerwonych warzyw z grzankami i natką pietruszki 1 6
14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:
- SELER,
- ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
- JAJKA,
- RYBY,
- ŁUBIN,
- MLEKO,
- MIĘCZAKI,
- MUSZTARDA,
- ORZECHY ZIEMNE,
- ZIARNO SEZAMU,
- SKORUPIAKI,
- SOJA,
- ORZECHY,
- DWUTLENEK SIARKI.