Poniedziałek 17.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata owocowa słodzona miodem z cytryną, imbirem i goździkami, bułka kajzerka z masłem, kabanosy, bukiet warzyw

ŚNIADANIE II

Jogurt ,chrupki 2

OBIAD

Naleśniki z twarogiem, szklanka mleka, banan, woda do picia 2 3 6

ZUPA

Ogórkowa na rosole z ziemniakami, kawałkami mięsa i natką pietruszki 

Wtorek 18.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki jaglane z bakaliami na mleku, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z łososia i serka mascarpone, talerz warzyw 9 13 2

ŚNIADANIE II

Jogurt, owoce 6

OBIAD

Kotlet mielony pieczony z ziemniakami i koperkiem, surówka : sałata masłowa, rzodkiewka, szczypiorek sos śmietanowo - jogurtowy, woda do picia 3 6

ZUPA

Wielowarzywna 1 6

Środa 19.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Szwedzki stół : bułka wieloziarnista z masłem, szklanka mleka, owsianka z bakaliami i owocami na jogurcie, pasztetowa, ser żółty, dżem, bukiet warzyw 2 13 

II ŚNIADANIE

Jogurt

OBIAD

Bigos z ziemniakami, woda do picia

ZUPA

Pomidorowa z ryżem i natką pietruszki 1 6

Czwartek 20.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe z płatkami migdałowymi, pieczywo z masłem, pasta z jaj i awokado, talerz warzyw 2 3 

ŚNIADANIE II

Smoothi z mango i malin

OBIAD

Wołowina z kaszą bulgur z vermicelli, surówka z buraczków, jabłka i cebulki czerwonej, oliwa z oliwek, woda do picia

ZUPA

Szczawiowa z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki 1 6

Piątek 21.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Kakao słodzone miodem rogal pszenno - żytni z masłem, kiełbaska na gorąco, zestaw warzyw 6

ŚNIADANIE II

Mus warzywno - owocowy

OBIAD

Paluszki rybne z ziemniakami i koperkiem, surówka : z sałaty lodowej, rzodkiewki, ogórka, pomidorków koktajlowych w sosie jogurtowo - śmietanowym, woda do picia 

ZUPA

Truskawkowa z makaronem muszelki 6

Poniedziałek 24.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata ziołowa z imbirem, cytryną, goździkami słodzona miodem, bułka kajzerka z masłem i polędwicą bukową, zestaw warzyw 

II ŚNIADANIE

Owoce, chrupki

OBIAD

Ryż z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem, woda do picia, kosz warzyw

ZUPA

Barszcz biały z wędzonym boczkiem, jajkiem i ziemniakami 1 6

Wtorek 25.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki jęczmienne na mleku z bakaliami, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta rybno - twarogowa z ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, bukiet warzyw

II ŚNIADANIE

Koktajl z jarmużem i ananasem 6

OBIAD

Kurczak pieczony z ziemniakami, surówka z sałaty masłowej, szczypiorku w sosie śmietanowo - jogurtowym, woda do picia 6

ZUPA

Brokułowa z grzankami 1

Środa 26.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Szwedzki stół: Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, sałatka jarzynowa, kiełbaska w plasterkach, ser wędzony, talerz warzyw 6 2

II ŚNIADANIE

Biszkopty bezcukrowe, jogurt 6

OBIAD

Łazanki, mix warzyw duszonych, woda do picia

ZUPA

Krupnik na rosole z suszonymi grzybami i ziemniakami 1

Czwartek 27.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Ryż brązowy na mleku z miodem i orzechami, pieczywo mieszane z pastą warzywno - drobiową, talerz warzyw

II ŚNIADANIE

Owoce, jogurt 6

OBIAD

Pulpet z kaszą gryczaną białą w sosie pieczeniowym, surówka z czerwonej kapusty, kalarepy i prażonych ziaren słonecznika oliwa z oliwek, woda do picia

ZUPA

Szpinakowa z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki 1 6

Piątek 28.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Jogurt naturalny z bananem, chałka drożdżowa z masłem, kosz warzyw 6

II ŚNIADANIE

Jabłko

OBIAD

Dorsz w kawałku z ziemniakami, surówka z białej kapusty, marchwi, pora i czerwonej cebulki, woda do picia 3

ZUPA

Cebulowo - porowa z grzankami i natką pietruszki 1

 

14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:

  1. SELER,
  2. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
  3. JAJKA,
  4. RYBY,
  5. ŁUBIN,
  6. MLEKO,
  7. MIĘCZAKI,
  8. MUSZTARDA,
  9. ORZECHY ZIEMNE,
  10. ZIARNO SEZAMU,
  11. SKORUPIAKI,
  12. SOJA,
  13. ORZECHY,
  14. DWUTLENEK SIARKI.