Poniedziałek 31.03.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata owocowa słodzona miodem z cytryną, imbirem i goździkami, bułka kajzerka z masłem, pasztetem i serem żółtym , bukiet warzyw

ŚNIADANIE II

Jogurt,cząstki jabłka

OBIAD

Spaghetti z cukinią,, ogórek kiszony w kawałku, woda do picia 2

ZUPA

Kapuśniak z kaszą gryczaną, ziemniakami i natką pietruszki

Wtorek 01.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki orkiszowe  z bakaliami na mleku, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, talerz warzyw  13 6

ŚNIADANIE II

Jogurt, owoce 6

OBIAD

Kotlet schabowy z ziemniakami, surówka wielowarzywna w sosie jogurtowym, woda do picia 2

ZUPA

Krem z brokuła z groszkiem ptysiowym 1 6

Środa 02.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Szwedzki stół : bułka wieloziarnista z masłem, szklanka mleka, owsianka z bakaliami i owocami na jogurcie, pasztet, jajko na twardo, wędlina, bukiet warzyw

II ŚNIADANIE

Jogurt ,cząstki pomarańczy

OBIAD

Kluski twarogowe, surówka z marchwi, jabłka, rodzynek, szklanka mleka 6 2

ZUPA

Ryżanka z kawałkami mięsa i natką pietruszki

Czwartek 03.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Kasza jaglana z bakaliami na mleku, chleb pszenno - żytni z masłem i dżemem, kosz warzyw

ŚNIADANIE II

Kisiel owocowy z podpłomykami

OBIAD

Indyk w sosie śmietanowo - ziołowym z ryżem na sypko, surówka z ogórka kiszonego z czerwoną cebulką, oliwa z oliwek, woda do picia

ZUPA

Barszcz ukraiński zabielany z ziemniakami i natką pietruszki 1 6

Piątek 04.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Kawa inka słodzona miodem, chleb pszenno - żytni z masłem z paprykarzem domowym, talerz warzyw

ŚNIADANIE II

Mus warzywno - owocowy

OBIAD

Kotlet rybny z ziemniakami i koperkiem, surówka z kapusty białej, marchwi, oliwa z oliwek, woda do picia 3 4 

ZUPA

Pomidorowa z makaronem i natką pietruszki

Poniedziałek 07.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata ziołowa z imbirem, cytryną, goździkami słodzona miodem, bułka kajzerka z masłem i wędliną , zestaw warzyw 

II ŚNIADANIE

Koktajl warzywno - owocowy 6

OBIAD

Frytki z ketchupem, surówka z brokuła, kalafiora i koperku w sosie czosnkowym, do picia soczek, woda

ZUPA

Chrzanowa z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki 1 6

Wtorek 08.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki jaglane  na mleku z bakaliami, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta z łososia i serka wiejskiego, szczypiorek, talerz warzyw

II ŚNIADANIE

Sucharki, jogurt 6

OBIAD

Bitki schabowe z kaszą jęczmienną, surówka z białej kapusty, marchwi, czerwonej cebulki i koperku, oliwa z oliwek, woda do picia

ZUPA

Pieczarkowa z ziemniakami i natką piertuszki 1 6

Środa 09.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Szwedzki stół: Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem,sałatka z mix sałat, pomidorki koktajlowe, ziarna prażonego słonecznika i ser feta, ser wędzony, serek kanapkowy, wędlina, bukiet warzyw

II ŚNIADANIE

Melon, wafle ryżowe

OBIAD

Makaron kokardki z boczkiem, śmietaną i pomidorkami koktajlowymi, zielona fasolka duszona, woda do picia 2 6

ZUPA

Ogórkowa z ziemniakami i koperkiem

Czwartek 10.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Kakao słodzone miodem, bułka grahamka z pastą twarogową, kosz warzyw 2 6

II ŚNIADANIE

Cząstki jabłka, jogurt 6

OBIAD

Kiełbaska pieczona z ziemniakami i koperkiem, mizeria w sosie jogurtowo - śmietanowym, woda do picia

ZUPA

Domowa z kluseczkami i natką pietruszki 1 2

Piątek 11.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki żytnie z bakaliami na mleku, chleb pszenno - żytni z masłem i pastą z fasoli, bukiet warzyw 13 2

II ŚNIADANIE

Kiwi, jogurt 6

OBIAD

Ryba pieczona w panierce sezamowej z ziemniakami i koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka i czerwonej cebulki, oliwa z oliwek, woda do picia 4

ZUPA

Krem z czerwonych warzyw z grzankami i natką pietruszki 1 6

 

14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:

  1. SELER,
  2. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
  3. JAJKA,
  4. RYBY,
  5. ŁUBIN,
  6. MLEKO,
  7. MIĘCZAKI,
  8. MUSZTARDA,
  9. ORZECHY ZIEMNE,
  10. ZIARNO SEZAMU,
  11. SKORUPIAKI,
  12. SOJA,
  13. ORZECHY,
  14. DWUTLENEK SIARKI.

XUstawienia dostępności